VÁCI ÉRTÉKTÁR
Közérdekű Muzeális Gyűjtemény


Cím: 2600 Vác Köztársaság út 19.
Telefon: 27 513-482
Email: info@ertektar.vac.hu
   Főoldal
   Kiállítások
   Gyűjtemények
   Programok
   Múzeumpedagógia
   Játékok
   Értékek mindenkinek
   Szolgáltatások
   k.é.k.
   Nyitva tartás
   Kapcsolat
   Hírek
   Pályázatok
   Irattár
   Gyűjtemény katalógus
   Hírlevél feliratkozás

Partnerek
Vac.hu hírek
 - Elhunyt Koltai Imre
 - AutĂłmentes nap Ă©s bringás...
 - KĂ©sz a tanulmány egy termĂ...
 - A lakossági rezsinövekedĂ©...
 - Már kĂ©szĂĽl a Szent Istvá...
forrás: www.vac.hu  
A Váci Értéktár 2012-ben megszűnt. A honlap csak archív anyagokat tartalmaz. A Pannónia Házzal kapcsolatos információk a Tragor Ignác Múzeum honlapján - www.muzeumvac.hu - érhetőek el.
Programok
Cím:

Szeptemberi programok
2012. augusztus 30., csütörtök - 2012. szeptember 16., vasárnap
BODOR ZOLTÁN FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA A VÁROSI GALÉRIÁBAN

Bodor Zoltán 1957-ben Budapesten született. Művészi pályafutásának alapjait jelentette az 1976 és 1983 közötti időszak, Balogh Gyula tanítványaként ekkor kezdett rajzolni és festeni. Tagja a Művészeti Alapnak, 1978 óta a Gyulai Nyári Művésztelepen dolgozik, melynek vezetőjeként is tevékenykedett 1996 és 2009 között. Számos kitüntetést, oklevelet tudhat magáénak. Jelenleg családjával egy Nógrád megyei, Berkenye nevű kis sváb faluban él, ahol a festői táj és a jó hangulatú, pezsgő faluközösség jelentős hatást gyakorol munkásságára.

A Városi Galériában 2012. augusztus 31-én nyíló kiállítása látvány után készített válogatott akvarelleket vonultat fel. Alkotásaiban keresi a színeket, műveiben kialakul egyfajta lebegés. A megszületett végeredmény olykor könnyedebb és szebb is, mint a valóság. Képein az anyag legyőzhetetlen törvényszerűségei miatt külföldi nevezetességek, alföldi tanyaudvarok ötvöződnek, illetve kerülnek górcső alá.

VÁCI ÉRTÉKTÁR A LECSÓFESZTIVÁLON

Az idei váci Lecsófesztivál (szeptember 8.) rendezvényen a Váci Értéktár is kivonul népes csapatával. A húsmentes ételeket kedvelők nagy örömére vegetáriánus lecsó készítésére vállalkozik fiatal csapatunk. Az arra járókat, érdeklődőket interaktív játékkal, meglepetés ajándékokkal várjuk és nem utolsó sorban kóstolóval kínáljuk!

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJA

A Váci Értéktár szeptember 15-én, szombaton A pincétől a padlásig című programmal várja az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek az itt folyó szakmai munkával, valamint a múzeum gyűjteményének legérdekesebb darabjaival, s egy kamarakiállítás keretében az intézménynek otthont adó épület történetének érdekesebb epizódjait is felelevenítjük. A Kulturális Örökség Napján a Pannonia ház középkori pincéje is megnyílik az érdeklődők előtt.

A Pannonia ház a 18. században épült, a 20. századig fogadóként, majd a háború után művelődési központként működött, a tánctermében tartott színházi és táncmulatságok, mozielőadások sokakban ébresztenek kedves emlékeket. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk egy kis közös múltidézésre az épület mesélő falai közé. Szeptember 15-én 16 és 18 órakor Mészáros Balázs igazgató mutatja be az épület titkait. 17 órától pedig a Baradla együttes verses-zenés koncertjén vehetnek részt a múzeumba betérők. A koncerten Bardócz L. Csaba vendégművészként lép fel. A Váci Értéktár kiállításai s a kapcsolódó programok szeptember 15-én ingyenesen látogathatók.

Őszi programjainkon is szertettel várunk minden érdeklődőt!
Rendező: Váci Értéktár
E-mail: info@ertektar.vac.hu
Jegyinformáció: ingyenes

Dunaweb Szolgáltató Kft. 2009.